EKO BABY FASHION WEEK

EKO BABY FASHION WEEK är en vecka full av fina bilder på ekologiskt, företrädesvis GOTS-certifierat, barnmode från några av världens finaste klädmärken för de minsta.

Se veckans program här.

Huvudaktiviteten är en foto-tävling. Vi får in mängder av fina bilder från våra följare och vi väljer ut sju av dessa som blir bidrag i tävlingen. Varje foto publiceras i våra sociala kanaler under en av de sju veckodagarna. På Facebook respektive Instagram kan man rösta på sin favorit genom att gilla bilden. Vi räknar hur många gilla (älska) en bild får under 24 timmar. Den bild som får flest gilla vinner.

Eftersom vissa veckodagar kan innebära lägre aktivitet bland följarna balanserar vi detta genom att lotta vilken bild som ska få synas på en av de sju veckodagarna plus att alla bilder kommer att vara synliga under hela veckan på denna sida. Där går det att rösta hela tiden genom att lägga en kommentar. När veckan är över sammanställer vi "röster" från Facebook, Instagram och vår kampanjsida.

Vinnaren av tävlingen får ett presentkort värt 1500:- och tvåan får ett presentkort värt 1000:-.

Vinnaren väljs ut av följarna. Tvåan väljs ut av en jury utsedd av Frida & Fritiof. Treorna, alla som inte blir etta eller tvåa hamnar på delad tredjeplats, får visa upp sina fina bilder med positiva kommentarer plus att de får ett litet presentkort.

Denna höst har vi ett tema och det är barnarbete. Som företag har vi valt att ta ställning för en bättre värld där vi enbart har produkter i vårt sortiment som är bra för vår planet, för arbetarna som tillverkar råvaror och produkter, och för användarna. Kläder, inredning och leksaker mm är inte bara kul och njutningsfullt, för oss är det också seriöst och ansvarsfullt. Vi kommer att ha en tävling där det gäller att ta reda på så mycket som möjligt om barnarbete. Vinnaren får 1200:- varav 600:- delas ut som ett presentkort och 600:- skänks till Rädda Barnen för deras arbete mot barnarbete. Vi uppmuntrar fler att skänka pengar under veckan.

Gå till veckans övriga tävlingar.

Under veckan kommer vi att visa upp nya produkter, vi kommer att göra en trendspaning kring vårens kollektioner, publicera listor av höstens populäraste produkter och vi kommer att publicera en intervju med någon inom kläddesignbranschen.

Läs intervjun med Dear Sophie här.

 

Lite historik

Så här såg det ut våren 2018.

Våren 2018 initierade vi EKO BABY FASHION WEEK för att visa att ekologiskt babymode är helt fantastiskt. Det finns mängder av fina märken och plagg att välja på numera och därför ville vi ta död på föreställningen att ekologiskt är mossigt. Hösten 2018 är syftet detsamma men på mycket kort tid har valen ökat dramatiskt. Nya märken dyker upp på marknaden och välkända märken väljer att ha hela kollektioner eller delar av sina kollektioner med GOTS-certifierade kläder. Detta vill vi fira varje vår och höst.