EKO BABY FASHION WEEK närmar sig

Den 22:e oktober drar vi igång höstens EKO BABY FASHION WEEK. Det är en vecka där vi fokuserar på mode för de yngsta. Allt vi visar upp är GOTS-certifierat.

Veckans stora händelse är en fototävling där vi presenterar sju bilder, en per veckodag, med barn som ännu inte har fyllt fyra år när bilden tas och som har på sig GOTS-certifierade kläder. Vi låter våra följare rösta på bilderna för att utse en vinnare och därefter låter vi en jury utse tvåan. Alla sju deltagare får presentkort och ettan respektive tvåa får störst prissumma.

Om du vill vara med i tävlingen kan du redan nu förbereda dig genom att ta foton på ditt barn med kläder som helst är från höstens kollektioner. Eftersom det är en mode-vecka och trender är övergående är det bäst med kläder från aktuella kollektioner. Du ska också se till att plaggen, oavsett varumärke, har GOTS-certifiering eller motsvarande. Det är kombinationen fint foto och fina kläder som gör sig bäst. Vad som är fina kläder beror främst på vad som passar just ditt barn. Inte vilket märke som är mest inne.

Tävlingen kommer att pågå på vårt Instagram, på vår Facebook och på denna blogg en hel vecka.

Under veckan dyker det upp en hel del annat som trendspaningar, topplistor, mindre tävlingar, intervjuer och bildkavalkader.

Lite historik

Så här såg det ut våren 2018.

Våren 2018 initierade vi EKO BABY FASHION WEEK för att visa att ekologiskt babymode är helt fantastiskt. Det finns mängder av fina märken och plagg att välja på numera och därför ville vi ta död på föreställningen att ekologiskt är mossigt. Hösten 2018 är syftet detsamma men på mycket kort tid har valen ökat dramatiskt. Nya märken dyker upp på marknaden och välkända märken väljer att ha hela kollektioner eller delar av sina kollektioner med GOTS-certifierade kläder. Detta vill vi fira varje vår och höst.

9 sep 2018