Ett av Sveriges bredaste sortiment på ekologiska babynest

Frida & fritiof tar bara in de produkter för baby och barn som har så liten miljöpåverkan som möjligt. När det gäller babynest innebär det att tyget ska vara ekologiskt och helst att även fyllningen ska vara ekologisk. Nästan alla babynest på markanden har polyesterfyllning eller skum. Det bästa man kan få då är en fyllning som är oekotex-certifierad. Den är med andra ord fri från skadliga kemikalier inklusive tungmetaller. Det finns dock några babynest på marknaden som har kapok-fyllning. Även en kapok-fyllning som inte är ekologisk har låg miljöbelastning. Därför är vi glada att vi har även det alternativet.

Med vår tuffa miljö- och hälsoprofilering har vi valt ut de babynest på marknaden som vi anser uppfyller våra minimikrav samt har en snygg design och god funktionalitet. Vårt minimikrav är att tyget ska vara ekologiskt och att hela produkten ska vara GOTS-certifierad eller ha annan certifiering som garanterar att den är fri från giftiga ämnen.

Vi är återförsäljare för fyra varumärken: Cam Cam Copenhagen, EmmiBaby, Filibabba och Liewood. Med detta urval har Frida & Fritiof ett av Sveriges bredaste sortiment på ekologiska babynest. Vi har också de lägsta ordinarie priserna för respektive modell.

Här nedan ser du alla våra babynest, det med kapok-fyllning först och sedan de med polyester-fyllning, i prisordning från billigast till dyras.

Ekologiskt Babynest med Kapok-fyllning från Filibabba

 

Ekologiskt Babynest med polyesterfyllning från Filibabba

 

Ekologiskt Babynest med polyesterfyllning från Filibabba

 

Ekologiskt Babynest med polyesterfyllning från Filibabba

 

Ekologiskt Babynest med polyesterfyllning från Cam Cam Copenhagen

 

Ekologiskt Babynest med polyesterfyllning från EmmiBaby

 

Ekologiskt Babynest med polyesterfyllning och smarta handtag från Liewood

 

Ekologiskt Babynest med polyesterfyllning och smarta handtag från Liewood

 

För alla babynest ovan går det att justera storleken en aning med hjälp av ett snöre som går runt babynestet.

13 jul 2018