Solskydd

Nu när det har varit soligt i större delen av landet i flera dagar är det bra att tänka på hur man skyddar sig mot UV-strålning. En vanlig sommardag mellan kl 11 och 15 när solinstrålningen är som starkast kan man bränna sig på bara 15 minuter.

Ett bra sätt att skydda sig är att ha på sig kläder som täcker armar och bål samt något som täcker huvud och nacke. Det finns flera bra solhattar som går ned en bit i nacken.

 

 

Vanliga kläder blockerar bort ungefär 80 procent av UV-strålningen. Om man vill känna sig ännu mer trygg för sitt barn kan man klä på barnet en UV-dräkt med en UPF 50+ som blockerar minst 98 procent av UV-strålningen. UPF betyder Ultraviolet Protection Factor. 50+ står för att materialet endast släpper igenom en femtiondel av UV-ljuset, alltså max 2 procent.

Vi har två märken som tillverkar UV-dräkter: mini rodini och zunblock.

 

 

Mini rodini är ett svenskt klädföretag som gör kläder till barn i alla åldrar. De har en tydlig eko-profil och tillverkar produkter på bästa tänkbara sätt. Det gäller även deras UV-dräkter som är framställda på ett bra sätt och utan skadliga kemikalier.

 

 

Zunblock är också ett svenskt företag som är specialiserade på solskyddande plagg. De har en genomtänkt produktionskedja och har certifierat plaggen för att försäkra kunden att UV-märkningen stämmer. Deras produktion är också Oekotex-certifierad.

 

11 maj 2018